Pain Clinic

E-mail

info@painclinictr.com

Bize Ulaşın

05375807449

Beyin Pili

Beyin Pili (Parkinson) Tedavisi

Beyin pili ameliyatında, beyninizin belirli bölgelerine elektrotlar yerleştirilir. Bu elektrotlar, anormal impulsları düzenleyen elektriksel impulslar üretir veya elektriksel impulslar beyindeki belirli hücreleri ve kimyasalları etkileyebilir.

Beyin pili ameliyatında yerleştirilen elektrotların stimülasyon miktarı, göğsünüzün üst kısmındaki deri altına yerleştirilen kalp pili benzeri bir cihaz tarafından kontrol edilir. Yerleştirilmiş olan elektrotlar cilt altından köprücük kemiğinin altına yerleştirilen pil ile uzatma kablosu yardımıyla bağlanır.

Beyin pili distoni, epilepsi, ailevi titreme bozukluğu, tik rahatsızlığı, takıntı, depresyon, kronik ağrı gibi hastalıklar için tedavi yöntemi olarak kullanılabilir.

Beyin Pili Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılır? 

Beyin pili ameliyatı; ailevi titreme bozukluğu, Parkinson hastalığı ve distoni gibi hareket bozuklukları ve obsesif kompulsif bozukluk gibi psikiyatrik rahatsızlıkları olan hastalar için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Ayrıca, tedavisi zor epilepside nöbetleri azaltmak için de uygulanabilir. Bu tedavi, semptomlarını ilaçlarla kontrol edemeyen kişiler için tavsiye edilir.

Beyin Pili Ameliyatının Riskleri Nelerdir?

Diğer cerrahi uygulamalara göre beyin pili ameliyatı daha az risklidir. Buna rağmen bazı hastalarda ameliyat sonrasında beyin kanaması, enfeksiyon, damar tıkanıklığı, kol ve bacaklarda güçsüzlük, görmede bozulma, depresyon, solunum problemleri, kalp sorunları veya nöbet gözlenebilir.

Sonuçlar

Beyin pili ameliyatı hastalığınızı tamamen iyileştirmez, ancak semptomlarınızı önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olabilir. Başarılı beyin pili ameliyatlarında ilaç alımına bağlı görülebilen, istemsiz kasılmalar gibi yan etkilerde düzelme gözlemlenir. Hastalar günlük ihtiyaçlarını kendileri karşılayabilecek duruma gelir, böylece hayat kaliteleri yükselir.